professional treatment MAGNESIUM THERAPIES


Magnesium-therapeut

Mijn naam is Daniëlle Driessen. In mijn praktijk de Blauwe Kracht werk ik met de energetische kracht van Regenesis Therapie in combinatie met Magnesium. Klik hier voor praktijk blauwekracht.Welke magnesium gebruik ik

  • Ik gebruik alleen de meest zuivere magnesium die er is. 
  • Magnesium van Regenesis Treasures mag je beschouwen als de meest zuivere en bio beschikbare magnesium. Verkrijgbaar in zowel kristallen en olie.  

Heb je klachten die je niet kunt verklaren?  Dat kan duiden op een magnesium tekort.

Magnesium is erg belangrijk voor je lichaam, bij een tekort kan een groot aantal lichamelijke klachten ontstaan. Vooral mensen die niet gezond eten krijgen al snel te weinig magnesium binnen. Magnesium is niet erg bekend, maar is toch betrokken bij veel belangrijke processen in je lichaam, zoals: de aanmaak van hormonen, energiestofwisseling, de opbouw van de spieren en de ontspanning van spieren en zenuwen. Het wordt daarom ook wel een anti-stress mineraal genoemd.

Oorzaken van magnesium tekort.

Heb je klachten die op een tekort kunnen wijzen, kijk dan ook eens kritisch naar je leefstijl en dagelijkse voeding. Gebruik je veel witmeelproducten en suikerrijk voedsel, eet je weinig groenten? Dan is de kans groot dat je kampt met een (licht) tekort.

De Gezondheidsraad stelt dat een magnesiumtekort niet vaak voorkomt, omdat het mineraal in veel levensmiddelen zit, zoals groene groenten, granen en noten. Toch zijn er redenen om te twijfelen aan voldoende inname van magnesium. Door de landbouw en de kunstmest wordt veel magnesium uit onze bodem onttrokken, die we dus ook niet meer binnen kunnen krijgen dus het is voor iedereen persoonlijk.

Wie bloot staat aan veel stress plast bovendien veel magnesium uit en dan is het wellicht verstandig toch aan te vullen. Dat geldt ook voor mensen die dagelijks zwaar lichamelijk werk verrichten of vaak intensief sporten. De anticonceptiepil en ook sommige medicijnen, zoals maagzuurremmers, kunnen voor een slechtere opname of verhoogde afvoer van het magnesium zorgen.

Maar hoe weet je of je een tekort hebt? Vermoed je dat je een of meerdere symptomen van een tekort hebt, overleg dan met je therapeut.